Hur många flaskor och var ska du installera din vinkyl?

FÖRVARING ELLER LAGRING I VINKYL
Förvaringsskåpet har en termostat som ser till att alla flaskor i skåpet har en perfekt temperatur. Ett lagringsskåp är, som det låter, utformat för förvaring under en längre period, utan att påverka innehållet i flaskorna. Ett lagringsskåp är ett bra alternativ för dig som har en vinsamling men inte har tillgång till en vinkällare. Skåpet ger dig kontroll över både temperaturen och luftfuktigheten. Skåpen gör det möjligt att hålla luftfuktigheten inom 55–75 %, vilket är optimalt för att korkarna inte ska torka i flaskorna.

STORLEK
En huvudregel är att räkna med att få plats med dubbelt så många flaskor som du har idag. Chansen är stor att din samling växer. Välj en vinkyl med flyttbara hyllor eftersom flaskor inte har samma form och storlek. En bra funktion är utdragbara hyllplan då du lätt kommer åt att läsa på etiketterna.

TEMPZONER
Med zoner kan du förvara dina vita viner, klara för servering, i en temperatur på ca 8°C. Den andra zonen kan avdelas för de röda vinerna med en temperatur på ca 18°C.

LJUD OCH FÖRBRUKNING
Ska du placera vinkylen i ett rum där ni ska umgås bör du välja ett skåp med en ljudnivå på omkring 40 dB för att inte ljudet ska upplevas som störande. Tänk på att vinkylen är i gång dygnet runt, så välj en produkt med så bra energiklass som möjligt.

Vinkylar

Candy CCV150EU är ett förvaringsskåp med en temperaturzon. Du får plats med ca 42 flaskor på 6 utdragbara hyllor. Glasdörren är omhängningsbar. Ljudnivån: 45 dB.

Dometic MaCave S117FG är ett lagringsskåp med två temperaturzon. Du får plats med ca 160 flaskor (75 cl) på 6 utdragbara hyllor. Skåpet har ett aktivt kolfilter och ett s.k. Dynamic Cooling Mode för att efterlikna förhållanden från en vinkällare. Glasdörren är UV-säkert för att skydda vinerna mot skadligt ljus. Skåpet är inbyggbart för en snygg integrering i t.ex köket.

Temptech VWCR100DB har två zoner.