Så hittar du rätt tvättmaskin

Alla maskiner som vi säljer tvättar rent och miljövänligt. Prismässigt hittar du tvättmaskiner från ca 4000 kr till över 25000 kr. Den billigaste rymmer ca 5 kg tvätt och har viktiga basfunktioner som vittvätt och snabbtvätt. Bland de dyrare så får du en maskin med automatisk dosering av tvättmedel samt extremt energisnåla tvättprogram. Du kan lasta den med 9 kg tvätt och behandla 23 olika typer av fläckar via en interaktiv display osv.

Förutom dessa två exempel så har vi ytterligare 80 tvättmaskiner för dig att välja mellan.

En närmare titt på tvättmaskinen

Energi

Nästan alla tvättmaskiner vi säljer har energieffektivitet A+++. Det betyder att tvättmaskinen förbrukar mindre energi och du spar pengar jämfört med en gammal maskin med lägre energiklass. Energieffektiviteten är så klart viktigare ju oftare du tvättar.

Kapacitet

Man mäter kapaciteten i kg torr tvätt. De flesta av ELON:s maskiner rymmer 7 kg eller mer, det ger utrymme för de mesta. Dessutom så anpassar många maskiner mängden vatten och tvättid automatiskt efter mängden textil man tvättar. Stoppar du bara i några strumpor och underkläder så kommer programtiden bli kortare än om du fyller på med åtta handdukar.

Tvättmaskin

Så här mycket rymmer maskinen – klicka för större bild.

Tvättmaskinskapacitet

Program

På nya tvättmaskiner kan du välja bland en mängd olika program och tillägg. Så som textiltyp (syntet, bomull, sportkläder, jeans). Du kan i vissa fall lägga till ett fläckborttagningsprogram t.ex. för vin eller gräs. Det maskinen gör är att anpassa tvättid, intensitet, temperatur, centrifugering m.m. för att ge ett optimalt och skonsamt resultat i slutändan. Funderar på vad som är viktigt för dig –  någon i familjen kanske är extra känslig mot tvättmedel? Då finns det tvättmaskiner med flera extra sköljningar för att eliminera tvättmedelsrester.

Centrifugering

Fördelen med en snabb centrifugeringshastighet är att restvattenmängden i kläderna är betydligt lägre, vilket gör att torktiden kortas avsevärt. Torktumlar du kläderna så gör detta att du även minskar energiåtgången för tumlaren. Tänk på att känsliga plagg som syntetmaterial, ylle och sportkläder tappar formen om de centrifugeras för snabbt.

Tvättmaskiner som vi säljer

Vårt sortiment